Putyin szerint 100 dollárig is emelkedhet az olajár

Bár Irak olajügyi minisztere éppen ma délelőtt nyilatkozta azt, hogy nem várja az olajárak további emelkedését, Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin délután egészen más véleményt fogalmazott meg. 

Putyin egy moszkvai eseménye a CNBC-nek nyilatkozva kijelentette, hogy az OPEC+ országoknak, köztük Oroszországnak ugyan nem érdeke, hogy az olajpiacon hirtelen ármozgások alakuljanak ki és az árak stabilizálására törekszenek, az energiahordozók iránti kereslet növekedésének következtében egészen könnyen előfordulhat, hogy az olajár eléri a hordónkénti 100 dollárt.

https://www.instagram.com/p/CU-Lr6eN2Cc/

Az OPEC+ tehát jelenleg inkább a partvonalról szemléli az árak emelkedését, és ahogyan azt legutóbbi találkozójukon is megerősítették, tartják magukat korábbi terveikhez, azaz havonta napi 400 ezer hordóval növelik a csoport kitermelését.

Forrás: CNBC / Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »