Friss hírek

Putyin szerint 100 dollárig is emelkedhet az olajár

Bár Irak olajügyi minisztere éppen ma délelőtt nyilatkozta azt, hogy nem várja az olajárak további emelkedését, Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin délután egészen más véleményt fogalmazott meg. 

Putyin egy moszkvai eseménye a CNBC-nek nyilatkozva kijelentette, hogy az OPEC+ országoknak, köztük Oroszországnak ugyan nem érdeke, hogy az olajpiacon hirtelen ármozgások alakuljanak ki és az árak stabilizálására törekszenek, az energiahordozók iránti kereslet növekedésének következtében egészen könnyen előfordulhat, hogy az olajár eléri a hordónkénti 100 dollárt.

Az OPEC+ tehát jelenleg inkább a partvonalról szemléli az árak emelkedését, és ahogyan azt legutóbbi találkozójukon is megerősítették, tartják magukat korábbi terveikhez, azaz havonta napi 400 ezer hordóval növelik a csoport kitermelését.

Forrás: CNBC / Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »