Távozik a Momentum éléről Fekete-Győr András

Miután vasárnap a Momentum küldöttgyűlése megvonta tőle a bizalmat, Fekete-Győr András addigi pártelnök bejelentette: lemond a tisztségéről.

A testület azért ült össze, mert a politikus bizalmatlansági szavazást kért maga ellen azután, hogy az utolsó helyen végzett az ellenzéki miniszterelnök-jelölti szavazáson.

Mint fogalmaz: “A mai napon a Momentum Küldöttgyűlése a miniszterelnök-jelölti eredményem tükrében nem szavazott bizalmat nekem. Ezért a pártelnöki tisztségről lemondtam. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Momentum alapítójaként és egyik vezető politikusaként ne venném ki a részemet abból a munkából, ami előttünk áll: kormányváltás, rendszerváltás, korszakváltás. (…) Biztos vagyok benne, hogy a Momentum következő elnöke és vezetése még erősebbé, még sikeresebbé fogja tenni a Momentumot és az új politikai generációt. Én pedig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a következő elnök, a Momentum, és az összefogás sikeréért.”

https://www.instagram.com/p/CU3Sg4Sofpm/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Instagram

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »