Az IBM fizetetlen szabadságra küldi beoltatlan dolgozóit

Az Egyesült Államokban korán megakadt az oltási kampány, azok, akik szerették volna beoltatni magukat, hamar oltáshoz jutottak, de a társadalom nagy része hallani sem akar az oltásról. Ezen egyre több nagyvállalat változtatna.

A komoly társadalmi ellenállás miatt az oltás kötelező bevezetése fel sem merülhet az Egyesült Államokban, de a nagyvállalatok mégis egyre inkább ebbe az irányba mozdulnak el. A trendet a légitársaságok indították el, az American, Airlines, a United, az Alaska Air és a JetBlue már kötelezővé tették az oltás felvételét a személyzet számára és most egy technológiai óriás, az IBM is beállt a sorba.

https://www.instagram.com/p/CUysCt1LnOT/

Az IBM közölte amerikai munkavállalóival, hogy amennyiben december 8-ig nem oltatják be magukat, felfüggesztik munkaviszonyukat, fizetetlen szabadság formájában.

Az Egyesült Államokban az aktív koronavírus-fertőzöttek száma hetek óta nem mozdul a 9,7 – 9,9 milliós sávból, ezzel továbbra is magasan a legfertőzöttebb ország a világon. Az oltási kampány a számos ösztönző és áttételesen kényszerítő eszköz ellenére lassan halad, továbbra is csak a lakosság 56%-a rendelkezik teljes védettséggel – igaz, a legalább egy oltást felvettek száma az utóbbi hetekben nőni kezdett és elérte a 64%-ot.

 

Átoltottság a világ egyes országaiban. Forrás: OurWorldInData

vghklf

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek