Új csúcson járnak a járványmutatók Oroszországban

Közel 600 ezres új csúcsot ért el Oroszországban az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a napi halálozási mutató is rekordot döntött: egy nap alatt 828-an hunytak el a járvány következtében a hivatalos adatok szerint. 

A halálozások száma immár negyedik napja meghaladja a nyolcszázat. A járvány kezdete óta 202 273-an haltak bele a Covid-19-be az orosz operatív törzs adatainak megfelelően – ez azonban nem feltétlenül egyezik a valós számokkal, az orosz állami statisztikai szolgálat (Roszsztat) ugyanis még májusban közölt egy 248 ezres adatot, amikor az operatív törzs szerint még csak 110 ezer halálozás történt.

Az igazolt fertőzöttek száma 21 397-tel 7 376 374-re emelkedett. A napi növekmény 0,29 százalék, az új esetek 8,2 százaléka volt tünetmentes. Az országban 599 493 aktív esetet tartanak számon – ez is rekord, immár meghaladja az előző hullám során elért 563 ezres csúcsot.

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Oroszországban. Forrás: Worldometers

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 188,7 millió, az elmúlt napon pedig 539 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 254 083 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Alekszandr Gincburg, a Covid-19 elleni első orosz oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója egy pénteki tanácskozáson kijelentette, hogy a Szputnyik V után a páciensek „bármelyik” széles körben alkalmazott vakcinával újraolthatók az új koronavírus ellen. Az akadémikus konkrétan a Modernát, a Pfizert és az AstraZenecát nevezte meg. Hozzátette, hogy az ezen oltóanyagok által okozott esetleges mellékhatásokért a gyártó viseli a felelősséget.

Oroszországban nagyon alacsony az oltási hajlandóság, mindössze a teljes lakosság 28,29%-a kapta meg a védettséghez szükséges oltóanyag-adagokat, legalább egy oltással pedig a lakosság további 4,11%-a rendelkezik.

Forrás: MTI / Worldometers / Kitekintő

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »