Szerdától ingyen lehet padelt nézni Szentendrén

E hét szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek. A szurkolók számára a belépés ingyenes, a selejtezőket szerdán rendezik, a legjobb 32 játékos csütörtökön kezd, a döntőre vasárnap 10.30 órakor kerül sor.

A magyar szövetség (MAPASZ) keddi tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó pénzdíjas viadalon 15 ország 68 játékosa – köztük 23 hazai sportoló – ragad ütőt a Padel Club Bravosban. A legmagasabban jegyzett résztvevő a portugál Miguel Oliveira lesz, aki tizedik a világranglistán. A 24 párt számláló főtáblán ott lesz a jelenlegi országos bajnok Nemcsek Norbert, valamint szabadkártyával a korábbi bajnok Weidinger Gergely, Bíró André és Terkovics Milán.

https://www.instagram.com/p/CTAm_wyIaWF/

Az 1969 óta létező, leginkább Spanyolországban és Latin-Amerikában népszerű padel a tenisz és a fallabda elemeit ötvözi, párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres zárt, mini teniszpályán, a sportág számára kifejlesztett ütővel és labdával. A pályát hátul és a sarkokban üvegfal, kétoldalt középen pedig kerítés veszi körbe, a játék fő szabálya az, hogy a labda egyszer pattanhat a földön, azonban akár többször is az oldalfalakon.

Forrás: MTI

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »