Jövő nyártól már csak fizetőkapukon engednek be Velencébe

A Times szerint az olasz képviselők múlt héten elfogadták azt a korlátozó csomagot, amellyel jelentősen csökkenteni kívánják a Velence városát érő turisztikai nyomást. A terv nem újkeletű, már 2019-ben is szó volt egy hasonló csomagról, de annak élesítését elhalasztották, majd jött a koronavírus-járvány.

A La Stampa olasz napilap az intézkedések részleteiről is írt, ezek szerint elektronikus forgókapukkal szerelik fel a város bejáratait, ahol előzetes foglalás és belépődíj megfizetése mellett lehet majd bejutni Velence utcáira és lagúnáihoz. Az intézkedések alól csak a helyiek és hozzátartozóik, a 6 éven aluli gyermekek, illetve a helyi hotelekben tartózkodó vendégek mentesülnek.

Az intézkedéseket 2022 nyarától tervezik bevezetni, a belépődíj mértéke állítólag 3 és 10 euró között lesz, szezontól függően.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC

 

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »