Bezárt a kabuli reptér, betelt a fogadó bázis

Az amerikai nagykövetség arra figyelmeztette a még Afganisztánban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy a lehetséges biztonsági fenyegetések miatt ne induljanak el a kabuli reptérre. Eközben az evakuációs járatok is leálltak, mert betelt a gépeket fogadó katari bázis.  

Minden kaput lezártak szombaton a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren, mert az evakuációs járatok célállomása, a katari Al Udeid légibázis megtelt az evakuáltakkal és menekültekkel és bázis már nem tud több evakuációs járatot fogadni.

https://www.instagram.com/p/CS1xpWllLLb/

Azon túl, hogy Afganisztánból jelenleg nincs hova repülnie az amerikai gépeknek, az is gondot jelent, hogy az evakuálandó emberek nem tudnak eljutni már a kabuli reptérre sem. Az amerikai hadsereg alternatív módokat keres arra, hogyan juttathatja el a város különböző pontjairól az evakuálandókat a repülőtérre, a legújabb tervek szerint kisebb csoportokban gyűjtik majd be őket és onnan helikopterekkel szállítják őket tovább.

Jelentősen esett Biden támogatottsága az afganisztáni káosz miatt

Az Egyesült Arab Emírségekben bukkant fel az elmenekült afgán elnök

Forrás: USA Today / CNBC

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »