Bezárt a kabuli reptér, betelt a fogadó bázis

Az amerikai nagykövetség arra figyelmeztette a még Afganisztánban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy a lehetséges biztonsági fenyegetések miatt ne induljanak el a kabuli reptérre. Eközben az evakuációs járatok is leálltak, mert betelt a gépeket fogadó katari bázis.  

Minden kaput lezártak szombaton a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren, mert az evakuációs járatok célállomása, a katari Al Udeid légibázis megtelt az evakuáltakkal és menekültekkel és bázis már nem tud több evakuációs járatot fogadni.

Azon túl, hogy Afganisztánból jelenleg nincs hova repülnie az amerikai gépeknek, az is gondot jelent, hogy az evakuálandó emberek nem tudnak eljutni már a kabuli reptérre sem. Az amerikai hadsereg alternatív módokat keres arra, hogyan juttathatja el a város különböző pontjairól az evakuálandókat a repülőtérre, a legújabb tervek szerint kisebb csoportokban gyűjtik majd be őket és onnan helikopterekkel szállítják őket tovább.

Jelentősen esett Biden támogatottsága az afganisztáni káosz miatt

Az Egyesült Arab Emírségekben bukkant fel az elmenekült afgán elnök

Forrás: USA Today / CNBC

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »