Az Egyesült Arab Emírségekben bukkant fel az elmenekült afgán elnök

A volt afgán elnök, Asraf Gáni, aki múlt vasárnap váratlan hirtelenséggel hagyta el az országot, amikor a tálibok Kabulba értek, az Egyesült Arab Emírségekben bukkant fel pár nap elteltével.

“Az Egyesült Arab Emírségek külügyi és nemzetközi kooperációs minisztériuma megerősíti, hogy Asráf Gáni és családja humanitárius okokból az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodik” – jelezte a minisztérium a CNN-nek eljuttatott rövid közleményében.

  • Előzmények:

 

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »