Óvatos Hollandia, megint jön a távmunka

A továbbra is meredeken emelkedő holland koronavírus-fertőzési adatok miatt a hágai kormány hétfőn arra szólította fel állampolgárait, amennyiben megoldható dolgozzanak újra otthonról. Az ország egésze sötétvörös besorolást kapott az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) vonatkozó, a fertőzöttséget mutató térképén.

Mark Rutte ügyvezető holland miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján hibás döntésnek nevezte a koronavírus-járvány visszaszorítására korábban bevezetett rendkívüli intézkedések enyhítését, ami az azt követően megugrott fertőzésszám miatt a bárok és éttermek újbóli, augusztus közepéig tartó éjszakai bezárásához vezetett.

Közölte, a kormány jelenleg nem látja szükségét további intézkedések bevezetésének annak ellenére, hogy az új fertőzöttek napi tízezres nagyságrendű száma miatt Hollandia egésze sötétvörös besorolást kap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) a fertőzöttséget mutató térképén.

Napi új koronavírus-fertőzöttek száma Hollandiában. Forrás: Worldometers

A további szigorítások elmaradása azért lehetséges, mert a napi új fertőzések száma ugyan megközelíti a korábbi hullámokban látott 10 ezer körüli csúcsokat, a halálozási görbe a Nagy-Britanniában látott helyzethez hasonlóan továbbra is lapos.

A koronavírus miatti napi halálesetek száma Hollandiában. Forrás: Worldometers

Hugo de Jonge egészségügyi miniszter a sajtóértekezleten azt közölte: annak ellenére sem akarnak további intézkedéseket, hogy az új fertőzöttek napi tízezres nagyságrendű száma miatt Hollandia egésze sötétvörös besorolást kap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) a fertőzöttséget mutató térképén. Ez azt jelenti, hogy más uniós tagországok megkövetelhetik a Hollandiából érkezőktől, hogy a karanténba vonuljanak – tette hozzá.

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »