Piaci körkép: elszállt a Hugo Boss

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék
● A DE30 visszaemelkedett 15.750 pont fölé
● A Hugo Boss 22 hónapos csúcson forog

Vegyesen mozognak szerdán az európai tőzsdék, a főbb brit, német és spanyol indexek csökkennek, míg a holland, olasz és lengyel részvények emelkedést mutatnak. Az orosz piac 1% feletti esésével alulteljesítő. Ma egészen sok esemény szerepel a makrogazdasági naptárban, de aminek a legnagyobb hatása lehet a piacokra, az Powell féléves kongresszusi meghallgatása lesz délután 6-kor.

A DE30 tegnap nem tudta újra megközelíteni a 15.800 pontos területet, de az index a rövidtávú támasz, 15.750 pont felett maradt. Ez a támaszzóna ma ideiglenesen elesett, de a DE30 támaszra talált az 50 órás mozgóátlagnál (zöld vonal) és visszaerősödött 15.750 pont fölé.

Forrás: xStation5

Az említett 15.800 pont körüli terület továbbra is a figyelendő rövidtávú ellenállás. A befektetőknek érdemes készen állniuk a volatilitás megugrására Powell beszéde környékén (18:00 órától). Bár a Fed elnöke egy előre megírt szöveget fog felolvasni, utána kérdésekre is válaszolni fog, ezek kkzül az inflációra vonatkozó információkat figyeli majd leginkább a piac.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) bejelentette, hogy 73 milliárd eurót fog új technológiák fejlesztésére költeni a 2021-2025 közötti időszakban, ami az összes Volkswagen által tervezett beruházási költség fele. A német autógyártó azt szeretné elérni, hogy 2030-ra eladott autóinak fele, 2040-re pedig szinte az összes főbb piacon eladott új jármű elektromos hajtású legyen.

További hír, hogy a holland bíróság ítélete szerint az érintett Volkswagen tulajdonosok autónként 3000 eurós kártérítésre jogosultak a dízelbotrány miatt.

A Hugo Boss (BOSS.DE) közzétette előzetes eredményszámait 2021 második negyedévére. Az árbevétel éves alapon 129%-kal nőtt 629 millió euróra, míg az EBIT szerinti eredmény 42 millió euró lett, szemben a 2020 II. negyedévi 250 milliós veszteséggel. Az előzetes számok meghaladták a piaci várakozásokat. A Hugo Boss ráadásul közölte azt is, hogy 2021 egészében az árbevétel 30-35%-os növekedésére számít, az EBIT szerinti eredményt pedig 125 – 175 millió euró közé várják. A részvény a hírek hatására 22 hónapos csúcsra emelkedett.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Hugo Boss (BOSS.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek