Jön a teljes nyitás Nagy-Britanniában

A brit kormány két hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét Angliában – jelentette be hétfőn Boris Johnson miniszterelnök.

A kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta az angliai jogi korlátozások megszüntetését, azzal a céllal, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével.

A Downing Streeten tartott hétfő esti sajtóértekezletén Johnson hangsúlyozta: a nagy-britanniai koronavírus-járvány nem ér véget július 19-re, sőt a jelenlegi folyamatok alapján várhatóan jelentősen emelkedik az új fertőződések száma, amely elérheti akár a napi 50 ezret is. Kiemelte ugyanakkor, hogy az oltási kampány meggyengítette a fertőződések, valamint a koronavírus okozta súlyos betegségek és halálozások száma közötti kapcsolatot.

Hasonló véleményt fogalmazott meg múlt héten Sajid Javid egészségügyi miniszter is. Elmondta, hogy kétségtelenül emelkedik az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzéses esetek száma az országban, de a Covid-19 betegség okozta halálozásoké továbbra is alacsony, a halálesetek számának alakulását jelző görbe nem követi az új fertőződésekét.

Boris Johnson miniszterelnök emellett múlt csütörtökön már tényként szólt arról, hogy ősszel újabb oltási kampány indul, amelynek célja az első két vakcinadózis hatását erősítő harmadik – booster – oltási adag beadása a leginkább veszélyeztetett lakossági csoportoknak.

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »