Már csak 20%-kal marad el az amerikai repterek forgalma a járvány előtti szinttől

Az amerikai repülőtereken vasárnap a járvány kitörése óta először haladta meg a 2 milliót a napi utasok száma, ezzel már csak 545 ezerrel volt kisebb a napi utasszám, mint 2019-ben.

Ahogy az alábbi hétnapos átlagokat mutató grafikonon is látszik, 2020 azonos időszakában még az 500 ezret sem érte el a repülőtéri ellenőrzőpontokon áthaladó utasok száma, így a vasárnapi kétmilliós adat több mint négyszeres növekedést jelent tavalyhoz képest.

A légitársaságok vezetői szerint a belföldi kereslet már visszaállt a korábbi szintekre, de a nemzetközi és üzleti utak tekintetében még több idő kell a helyzet normalizálódásához.

A teljes cikk a CNBC oldalán, angol nyelven olvasható.

Forrás: CNBC / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »