Átszálláshoz már nem kell PCR-teszt Amszterdamban

Az amszterdami Schiphol repülőtéren átszálló utasoknak már nem kell negatív koronavírus tesztet bemutatniuk, ők mentesülnek a tesztkötelezettség alól – közölte az Air France-KLM csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a holland kormány módosította az országba belépés feltételeit, így azok érintik a magyar, KLM-mel utazó utasokat is. A június 1-jétől érvényes szabályok szerint amellett, hogy a Schiphol repülőtéren az átszálló utasok mentesülnek a tesztkötelezettség alól, az átszálló utasoknak néhány órán, de legkésőbb 1 napon belül el kell hagyniuk a repülőteret, a transzfer zónából pedig nem léphetnek ki.

Ez a szabály a KLM Holland Királyi Légitársasággal való repülést, illetve átszállást érinti, de a választott úticélra vonatkozó belépési követelményeket nem befolyásolja – ezért úti céltól függően előfordulhat, hogy negatív Covid-19 vizsgálati eredményt és nyilatkozatokat kell az utasoknak bemutatniuk. A közlemény szerint amennyiben Hollandia az úti cél, a magyar utasoknak továbbra is tesztkötelezettségük van.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Még az idei G7 is a Brexitről szól

A Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruforgalom ellenőrzésére június végéig türelmi időszak érvényes, London azonban ezt egyoldalúan októberig meghosszabbította. A határvitaként emlegetett ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a G7 délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján.

Read More »