Ingyen popcorn jár az AMC mozilánc kisbefektetőinek

Az AMC mozilánc részvényei 2019 nyarán – tehát még jóval a koronavírus-járvány előtt  – 10 dollár körül forogtak, majd a mozibezárások és egyéb járványügyi korlátozások miatt 2 dollár közelébe zuhant a részvényárfolyam. A tegnapi záróár: 62,55 dollár. A vállalatvezetés köszöni, jól van, de ehhez a mozik forgalmának semmi köze.

Az AMC egyike volt azoknak csődközeli, mém-részvényeknek, amelyeket a Reddit közösségi oldal felhasználói csoportosan elkezdtek felvásárolni 2021 januárjában. Az őrület azóta is tart, kisebb szünetekkel ugyan, de tartanak az óriási ármozgásokat, úgynevezett short squeeze-eket generáló közösségi vásárlások, melyeknek a vállalatok valós teljesítményéhez semmi köze nincs, inkább a Wall Streeten az egyes papírok esésére játszó befektetők “megleckéztetése” a célja.

Ilyen részvénynek számít a GameStop is, mely egy videójátékokat forgalmazó kiskereskedelmi lánc és árfolyamát a 2020 április 3 dollár alatti mélypontokról 2021 januárjában 325 dollárra húzták fel a Reddit kisbefektetői. Az akció ráadásul nem is csak egy pár napos fellángolás volt, a papírok tegnap 282 dolláron zártak. Az AMC ugyan összességében ekkorát nem emelkedett, de azért mélyponthoz képest 30-szoros árfolyam is figyelemre méltó, főleg azt figyelembe véve, hogy a cég már a 2019-es évet is veszteséggel zárta.

Ingyen popcorn a megmentőknek

Az AMC a szárnyaló részvényárfolyamnak köszönhetően megúszta a csődöt, sőt, még friss tőkét is be tudott vonni, így a kisbefektetők elszántságának köszönhetően pénzügyileg megerősödve vághatnak neki a járvány utáni világnak.

Ennek nyomán a vállalatvezetés tegnap bejelentette, hogy AMC Investor Connect néven egy online platformot indítanak el az AMC egyéni kisrészvényesei számára, hogy közvetlenül is kommunikálhassanak a befektetőkkel, akik segítették átvészelni a vállalat történetének legnehezebb évét és időről időre speciális ajánlatokkal kedveskednek majd nekik.

“Egy nagy ingyenes popcornnal kezdünk, melyet az első nyári mozizásnál biztosítunk az AMC hálózatában” – mondta Adam Aron, a cég elnök-vezérigazgatója.

Sok popcornra lesz szükség, mert az AMC-nek a 2021. március 11-i adatok alapján több mint 3,2 millió egyéni részvényese van, az összes részvény több mint 80%-át birtokolják. A kukoricák árát persze valójában nem annyira az AMC, hanem a vállalat részvényeinek esésére játszó befektetők fizetik meg, akik a jelenlegi árfolyam mellett mintegy 3 milliárd dolláros veszteségen ülnek, szemben az év eleji 800 millió dollár körüli mínusszal.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek