A vártnál jóval kevesebb étterem zárt be a járvány miatt az USA-ban

Egy évvel ezelőtt a szakértők arra számítottak, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági és társadalmi hatásainak következtében az éttermek harmada végleg be fog zárni. Ehhez képest az új adatok szerint csak az éttermek kevesebb mint 14%-a nem tudott újranyitni.  

Bár a járványnak még nincs vége, az oltási kampány jól áll az USA-ban és az újranyitás is megkezdődött már, így amelyik vállalkozás eddig túlélte, már várhatóan ezután sem megy csődbe. ⁣A washingtoni székhelyű Nemzeti Éttermi Szövetség friss adatai szerint már csak mintegy 90 ezer étterem tart zárva végleg vagy hosszabb távra – ez pedig kevesebb, mint az ország összes éttermének 14%-a és jelentősen elmarad a szövetség által decemberben publikált 110 ezres adattól is.


Az Egyesült Államokban egy átlagos – járvány nélküli – évben körülbelül 50 ezer étterem húzza le a rolót, így a körülményekhez képest a 90 ezres adat nem is annyira szörnyű, a legrosszabb forgatókönyveket úgy tűnik, sikerült elkerülni.

Forrás: Businessweek

Felkapott hírek

Friss hírek

Tetszik az EU-nak Ausztria helyreállítási terve

Ausztriába ért az Európai Unió mind a 27 tagállamát érintő turné, amelyen Ursula von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke személyesen találkozik az egyes országok vezetőivel és áttekintik a Next Generation EU nevű, a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó újjáépítési mentőcsomag országonkénti terveit. 

Read More »

Hétindító elemzés: DAX, Nasdaq, olaj és dollár

Ezen a hétfőn is jelentkezünk heti SURF elemzésünkkel, melyben közkedvelt befektetési eszközök árfolyammozgásait lehet végigkövetni egy újszerű megközelítés mellett. A mai videóban az EUR/USD. az AUD/USD az olaj és a DAX, valamint új belépőként a Nasdaq, azaz az amerikai technológiai index szerepel.

Read More »