Elszomorító számok érkeztek a mozikból

A Tom és Jerry című animációs film vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában, amelyre 13,7 milliárd dollár értékben váltottak jegyet péntektől vasárnapig. A járvány előtti adatokhoz képest közel 80%-kal esett vissza a moziipar bevétele.    

A Warner Bros. animációs családi filmjére, amely azt mutatja be, hogy a két főhős hogyan találkozott egymással, és hogy lettek riválisok, még így is a járvány alatti időszak legjobb debütálásai közé tartozik.

A stúdió Wonder Woman 1984 című szuperhősfilmje decemberben 16,7 millió dolláros premierhétvégét zárt. Az elmúlt tíz hónapban bemutatott filmek közül csak a Croodék: Egy új kor és a Tenet című sci-fi akciófilm tudták megközelíteni a tízmillió dolláros premierhétvégi jegybevételt.

A Tom és Jerry, akárcsak a Wonder Woman 1984 a mozis bemutatással egyidőben az HBO Max streamingszolgáltatáson is megjelent, és ez így is lesz a Warner összes idei bemutatója esetében.

A Variety.com cikke szerint a 79 millió dolláros költségvetésből készült animációs filmre az Észak-Amerikán kívüli piacokon 25 millió dollárért vettek jegyet a nézők, így globálisan máris elérte a 38,8 millió dolláros jegyeladást.

Az elemzők szerint olyan körülmények között, hogy a mozik fele még zárva tart a koronavírus-járvány miatt, és az érdeklődők a produkciót akár otthon is megnézhetik, ez nagyon biztató kezdet, egyúttal jó üzenet az ágazat számára.

További jó hír, hogy Andrew Cuomo New York-i kormányzó március 5-től öt New York-i körzetben engedélyezte a mozik korlátozott kapacitással történő újranyitását. A városban már csaknem egy éve zárva vannak a filmszínházak a pandémia miatt.

Jól jellemzi a filmipar gyötrődését, hogy a hétvégi kasszasikerlistán tavaly novemberben bemutatott Croodék: Egy új kor 1,2 millió dolláros  jegyeladással még mindig a második. A produkcióra bemutatása óta Észak-Amerikában 52 millió dollárért vettek jegyet a nézők, globális bevétele a Box Office Mojo szerint átlépte a 156 millió dollárt.

A harmadik helyen az Ördög a részletekben című film végzett a hétvégén 925 ezer dolláros amerikai bevétellel. A Wonder Woman 1984 című film 710 ezer dollárral a negyedik, Liam Neeson The Marksman című akciófilmje pedig 700 ezer dollár jegybevétellel az ötödik lett a listán.

Forrás: MTI / Instagram / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »