Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A légitársaság a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

A hitelezők támogatják a cég átszervezési terveit – írja a közlemény, hangsúlyozva, hogy a légitársaság zavartalanul üzemelteti tovább járatait, ugyanakkor a cég csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

  • Előzmény:

Az 1923 októberében alapított és így világszerte az egyik legnagyobb múlttal rendelkező légitársaság jelenleg 430 alkalmazottat foglalkoztat, háromszázzal kevesebbet mint egy évvel korábban. Az egykori cseh állami légitársaság 2018 óta a Smartwings diszkont légitársaságot is üzemeltető Jiri Simane vállalkozó tulajdonában van.

A CSA tavaly 1,57 milliárd cseh korona (60 millió euró) veszteséget szenvedett el a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett utazási korlátozások miatt.

Forrás: MTI/APA/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek