A Mazda lett a legmegbízhatóbb autómárka Észak-Amerikában

Ma jelent meg a Consumer Report éves rangsora, mely az észak-amerikai autópiacon jelenlévő 32 legnagyobb márkát rangsorolja megbízhatósági szempontok alapján. A Mazda most először végzett a lista első helyén.

Az első 5 helyezett sorrendje az idei jelentésben a következő:

  1. Mazda
  2. BMW
  3. Subaru
  4. Porsche
  5. Honda

A Mazda igen sikeres évet zárt tavaly Észak-Amerikában, ugyanis a koronavírus-járvány negatív hatásai ellenére tudta növelni eladásait, köszönhetően a csak a tengerentúlon elérhető hétüléses CX-9 és a kisebb, Európában is kapható CX-30 népszerűségének.

Érdekes módon Európában éppen fordított volt a helyzet, az összes gyártó közül a Mazda szenvedte el a legnagyobb visszaesést, 42,5%-kal csökkentek az értékesítési számok a kontinensen, jelentősen meghaladva az összes gyártóra vetített -23,7%-os átlagot.

Mazda CX-30 – kép forrása: Mazda Global

A rangsor felállításához a Consumer Reports anonim módon vásárol autókat a kereskedőktől országúti (valós) tesztelés céljából, majd külön felméréseket végez a kezelhetőség, a kényelem, a fékezés, a biztonság és a gazdaságosság szempontjai szerint, az eredményeket pedig külön elemzésben teszik közzé előfizetőik számára.

2020-ban a Porsche vittel el az első helyet és a Genesis (a Hyundai prémiummárkája) „gurult” be másodiknak. A Porsche idén is jól szerepelt, a Genesis azonban 13 helyet zuhant, az indoklás szerint “a több modell esetében előreláthatóan gyengébb megbízhatóság” miatt.

Öt helyezéssel lejjebb került a Tesla is (idén a 16.), ahol a korábbi modellek képernyőhibái és a Model X és Model Y visszahívásai okozták a visszaesést. A lista végére a Mitsubishi, a Land Rover és az Alfa Romeo került, az utolsó Alfa esetében a romló megbízhatóságot és a teszteken mutatott gyenge teljesítményt emelték ki a jelentés készítői.

Forrás: CNBC

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »