Radikális reformok jöhetnek Olaszországban

Az új olasz miniszterelnök szerdán a parlamentben ismertette kormányának programját, amely a koronavírus-járvány elleni küzdelem erősítésére, az oltási kampány felgyorsítására, illetve radikális gazdasági reformokra összpontosít.

Mario Draghi kijelentette: „az egészségügyi és gazdasági vészhelyzetben szenvedő” ország azt várja, hogy a kormány „a legkisebb időveszteség és tétovázás nélkül” minden tőle telhetőt tegyen meg az újraindulás érdekében.

Rendkívüli kihívásnak nevezte, hogy kormányának egyszerre kell kezelnie a járványhelyzetet és a gazdaság talpra állításához szükséges reformokat. Úgy vélte, hogy nem lehet minden gazdasági ágazatot ugyanolyan mértékben segíteni; „egyeseket védeni kell, mások radikális változásra szorulnak”. Halaszthatatlannak nevezte az adórendszer és a közigazgatás teljes körű reformját.

Draghi szerdán a felsőházban kér bizalmat kormányának. A frakciók válaszadása és az ülésterem fertőtlenítése miatt a szavazás este tíz óra körül várható.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »