Fogamzásgátlót kapnak a brit szürke mókusok

A becslések szerint ma már közel 3 millió, eredetileg Észak-Amerikában őshonos – szürke mókus él az Egyesült Királyságban és a szigetország túlnyomó részén kiszorították a vörös mókusokat.

A szürke mókus populáció további gyarapodásának megelőzésére most egy olyan törvényt fogadott el a brit parlament, miszerint mogyoró közé kevert fogamzásgátlóval etetnék őket. Az ételt és gyógyszert tartalmazó etetőket pedig olyan helyekre telepítenék, amelyeket csak a szürke mókusok érnek el.

https://www.instagram.com/p/CKmbdthKK2k/

A környezetvédelmi miniszter Lord Goldsmith szerint a szürke mókusok és más invazív fajok által az erdős vidékeken okozott kár évente 1,8 milliárd fontot tesz ki. A kormány továbbá több tízezer holdnyi erdőt készül telepíteni a klímaváltozás elleni lépésként és a mókusok ezt is veszélybe sodorják, mert hajlamosak lerágcsálni a fiatalabb fák kérgét.

Forrás: The Guardian / BBC

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »