Öt év után újra világelső a Toyota

A japán Toyota tavaly megelőzte a német Volkswagent a járműeladások tekintetében, így öt év után újra övé a „világ legnagyobb autógyártója” cím – írja a Reuters.

Az új Toyota Mirai, kép forrása: Toyota

A Toyota csütörtökön közzétett beszámolójában elmondta, hogy az egész csoportra kiterjedő értékesítés 11,3%-kal 9,528 millió járműre esett vissza 2020-ban. Miután a Volkswagen 15,2%-os csökkenést produkált 9,305 millió eladott autóval, a japán gyártó megelőzte német riválisát, amelyet láthatóan érzékenyebben érintett a világjárvány miatti keresletcsökkenés.

Az autógyártók sokat szenvedtek a koronavírus-járvány és az amiatt bevezetett lezárások következtében, lévén a legtöbb cég a termelés csökkentésére vagy időszakos leállítására kényszerült. A Toyota azonban szerencsésebbnek bizonyult, jobban átvészelte a kialakult helyzetet, mert Japánt és általában az ázsiai régiót kevésbé érintette a járvány, mint Európát és az Egyesült Államokat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Autópiac 2020: a nyertesek is veszítettek

36 éves mélyponton a brit autógyártás

Forrás: Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »