Továbbra sem engedik a Youtube-ra Donald Trumpot

Határozatlan időre meghosszabbította Donald Trump volt amerikai elnök felhasználói fiókjának tiltását szerdán a YouTube videómegosztó internetes portál.

A volt elnök fiókját először január 13-án függesztette fel a Google / Alphabet tulajdonában lévő vállalat, majd a múlt héten először, szerdán pedig újra bejelentették a tiltás meghosszabbítását. Donald Trump letiltott YouTube-csatornájának csaknem 2,8 millió feliratkozója van.

Az erőszakkal kapcsolatos folyamatos aggodalmak fényében a csatorna felfüggesztése továbbra is érvényben marad – jelentette ki szerdán nyilatkozatában a YouTube szóvivője.

Január 6-án a távozó elnök beszédet tartott Washingtonban, majd több száz híve megostromolta a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus a Joe Bidenre leadott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartotta együttes ülését. Az összetűzésben öten életüket vesztették.

Az események nyomán Donald Trump ellen újra – immár másodszor – alkotmányossági vádeljárás (impeachment) indult, az eljárás megindítói szerint a volt elnök gyújtó hangú beszéde és a közösségi felületeken megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője szintén január elején jelentette be, hogy Donald Trump Facebook- és Instagram-fiókját is határozatlan időre letiltják, ugyanis – mint fogalmazott – “egyszerűen túl nagy kockázatot jelent”, ha továbbra is lehetővé teszik, hogy a volt elnök használja ezeket a platformokat. Január elején a Twitter is tartósan és határozatlan időre felfüggesztette a volt elnök fiókját.

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek