Alighogy hazatért, őrizetbe vették Navalnijt

Alekszej Navalnijt vasárnap őrizetbe vette az orosz rendőrség a moszkvai seremetyjevói repülőtéren. A politikus Berlinből érkezett vissza hazájába, ahol azt követően kezelték kórházban, hogy augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.

Navalnij ellen az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) kezdeményezése alapján december 29-e óta elfogatóparancs volt érvényben Oroszországban. A szolgálat múlt héten keresetet nyújtott be egy moszkvai bíróságon, amelyben indítványozta az úgynevezett Yves Rocher-ügyben Navalnijra kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés letöltendővé változtatását.

https://www.instagram.com/p/CKJ61SnIMCa/

Alekszej Navalnijt és öccsét, Oleget az Yves Rocher-ügyben 2014 decemberében csalás és pénzmosás címén ítélték el. Alekszejre három és fél év, öt évre felfüggesztett, az öccsére, Olegre pedig ugyanennyi időtartamú, de letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság. A vád szerint a fivérek 26,8 millió rubel kárt okoztak az Yves Rocher cég oroszországi leányvállalatának és további 4,5 milliót egy másik cégnek.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: MTI / BBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »