Folytatódik a Bitcoin vad árfolyamingadozása

A Bitcoin értéke csütörtökön 40 000 dollár fölé emelkedett – ez új rekordnak számít -, csak hogy utána körülbelül fél óra alatt 3500 dollár körüli értékkel zuhanjon. A kriptovaluta értéke kevesebb mint egy hónap alatt megduplázódott.

Nagyrészt ennek az “ámokfutásnak” köszönhető, hogy a kriptodevizák teljes piaci értéke – legalábbis a CoinMarketCap adatai szerint – mostanra meghaladta az egybillió (!) dollárt. Ennek mintegy kétharmadát a Bitcoin teszi ki, amit az Ether követ 13 százalékkal.

Forrás: Bloomberg Businessweek / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »