Megvan a megállapodás az amerikai mentőcsomagról

Hónapokig tartó patthelyzet után az amerikai kongresszus megállapodott egy közel 900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagról, amely magában foglalja a közvetlen kifizetések újabb körét, illetve a járvány miatt nehéz helyzetbe került munkavállalók, családok és vállalkozások számára nyújtott segítséget.

A mentőcsomag a következő tételeket tartalmazza:

  • egy, a személyes jövedelem alapján meghatározott, maximum 600 dollárig terjedő csekket, amelyet minden amerikai állampolgár megkap a napi nehézségei enyhítésére;
  • a munkanélküli segély heti 300 dollárral történő megemelését;
  • több mint 284 milliárd dollárnyi kölcsönt a bérleti díjak kifizetésével küzdő vállalkozások számára;
  • az oltóanyagok terjesztésére fordítandó összeget;
  • 82 milliárd dollárt az iskolák és egyetemek számára;
  • illetve a demokraták által szorgalmazott 25 milliárd dolláros lakhatási támogatást, valamint a kilakoltatások moratóriumának meghosszabbítását.

A törvényhozók várhatóan hétfőn szavaznak a csomagról, amelyet egyelőre úgy terveztek meg, hogy 2021 első negyedévéig bezárólag nyújtson segítséget az amerikaiaknak. Joe Biden megválasztott elnök és mindkét párt vezetője azt mondta, hogy jövőre újratárgyalják a dolgot.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Egyre több amerikai igényel munkanélküli segélyt

Amerikai koronavírus-mentőcsomag: vége a patthelyzetnek?

Forrás: NBC News

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »