Már a budapesti repülőtéren is kérhetünk koronavírus-tesztet

Mostantól a Liszt Ferenc-repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére. A Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol bárki – nem csak utasok – kérheti PCR teszt vagy antigén gyorsteszt elvégzését.

A koronavírus-tesztközpont a budapesti repülőtér 2B terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon nyílt meg. A tesztelés a 2B Terminál érkezési szintjén, egy 37 négyzetméteren kialakított helyiségben, profi körülmények között, szakemberek bevonásával zajlik. A tesztközpont mellett található információs pultnál bárki tájékozódhat a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hoszteszek segítik.

A Liszt Ferenc Repülőtér 2B terminál előtere. Forrás: bud.hu

A PCR tesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A szűrőállomáson antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, amelynek eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatnak – közölte a Budapest Airport.

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges, amit okostelefon vagy számítógép segítségével bárki megtehet – ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát.

A váróterületen sorszámhívókat is kihelyeztek, így a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül lehet várakozni. A regisztráció során a felhasználó online kifizetheti a PCR teszt összegét – a hatóságilag meghatározott 19 500 forintot -, elősegítve a gördülékenyebb ügyintézést – olvasható a közleményben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Budapest Airport

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »