A bevándorlók kulcsfontosságúak a járvány elleni harcban az USA-ban

Egy szerdán nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az Egyesült Államokban az okmányokkal nem rendelkező bevándorlók több mint kétharmada végez olyan munkát, amely nélkülözhetetlen a koronavírus-járvány elleni harcban.

A fent említett csoport 69 százalékának van olyan állása, amelyet az amerikai belbiztonsági minisztérium kulcsfontosságúnak tart – áll a tanulmányban, amely a Népszámlálási Iroda 2019-es adatain alapul. A dokumentum becslése szerint egyébként minden ötödik létszükségletű munkát végző munkavállaló bevándorló.

Ez alapján nem áll meg a lábán a Trump-kormány azon érvelése, miszerint az amerikai munkahelyek védelme a külföldi munkavállalókkal szemben elengedhetetlen a Covid-19 okozta gazdasági károk orvoslásában.

A teljes cikk angol nyelven olvasható az NBC News oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: NBC News

Friss hírek

Az EU is kezdi unni az iraki menekültek buszoztatását

Az Európai Unió külügyi szolgálata bekérette Fehéroroszország brüsszeli képviseletének ideiglenes vezetőjét, hogy felszólítsa Minszket arra, ne használja a litván határhoz érkező (Litvánia szerint inkább szállított) migránsokat eszközként politikai céljai elérésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Read More »