A bevándorlók kulcsfontosságúak a járvány elleni harcban az USA-ban

Egy szerdán nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az Egyesült Államokban az okmányokkal nem rendelkező bevándorlók több mint kétharmada végez olyan munkát, amely nélkülözhetetlen a koronavírus-járvány elleni harcban.

A fent említett csoport 69 százalékának van olyan állása, amelyet az amerikai belbiztonsági minisztérium kulcsfontosságúnak tart – áll a tanulmányban, amely a Népszámlálási Iroda 2019-es adatain alapul. A dokumentum becslése szerint egyébként minden ötödik létszükségletű munkát végző munkavállaló bevándorló.

Ez alapján nem áll meg a lábán a Trump-kormány azon érvelése, miszerint az amerikai munkahelyek védelme a külföldi munkavállalókkal szemben elengedhetetlen a Covid-19 okozta gazdasági károk orvoslásában.

A teljes cikk angol nyelven olvasható az NBC News oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: NBC News

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »