A legújabb amerikai javaslat: 1500 dolláros segély azoknak, akik beoltatják magukat

Amerikaiak milliói továbbra is abban reménykednek, hogy mielőbb elfogadják a gazdasági mentőcsomagot, miközben a kormány már a tömeges oltásra készül, hogy véget vessen a koronavírus-válságnak. Egy új javaslat összekötné a kettőt: az emberek 1500 dolláros segélyt kapnának, ha beoltatnák magukat.

Az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési központ (CDC) ezen a héten ülésezett, hogy eldöntsék, kik kapják meg először a koronavírus elleni oltást, amely egyébként – a hatósági engedélyeztetés után – ingyenes lenne az amerikaiak számára. Az emberek azonban rendkívül szkeptikusak a vakcina megbízhatóságát illetően; az előzetes közvélemény-kutatások alapján az amerikaiak 58%-a lesz hajlandó beadatni magának a Covid-19 oltást.

Közben bár a kongresszus hónapok óta dolgozik a gazdasági mentőcsomag elfogadásán, a republikánusok és a demokraták mindeddig nem tudtak közös nevezőre jutni, pedig az idő vészesen fogy, és mintegy 20,5 millió amerikai munkavállaló több mint fele elveszíti jövedelemforrásait, amint a még érvényben lévő segély-programok lejárnak.

Itt jön a képbe John Delaney demokrata párti kongresszusi képviselő javaslata.

“Minél gyorsabban immunizáljuk az ország 75 százalékát, annál gyorsabban vetünk véget a Covidnak és annál hamarabb normalizálódik az élet és a gazdaság. Megítélésem szerint valamiképpen ösztönöznünk kell az embereket, hogy felgyorsítsuk a vakcinációt” – fogalmazott a politikus.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek