Kimaradoznak az egyetemről az amerikai fiatalok

Lévén a koronavírus-járvány következtében az iskolák – csakúgy, mint tavasszal – most is távoktatásra térnek át, egyre több amerikai főiskolás hagyja abba tanulmányait. Ez pedig nagy hatással lehet a jövőbeli keresetekre.

A National Student Clearinghouse Research Center adatai szerint az egyetemi beiratkozások száma összességében 4%-kal esett vissza most ősszel. Ez már önmagában is rossz adat, azonban ezen belül is az elsőévesek száma 13%-kal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Sokak szerint a távoktatás egyszerűen nem éri meg a költségeket, ezért egyesek teljesen újragondolták a terveiket: az elsőévesek későbbre halasztották a főiskola vagy egyetem elkezdését, míg a felsőbb évesek közül többen úgy döntöttek, hogy szüneteltetik tanulmányaikat.

A gond csak az, hogy állás- és utazási lehetőségek hiányában a főiskola vagy egyetem elhalasztása/passziváltatása pénzügyi és tanulmányi költségekkel is jár majd. A kérdés csak az, hogy hosszú távon megéri-e ezt az utat választani? A CNBC cikkéből kiderül.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply