Kényszerűségből, de egyre népszerűbb a mamahotel

Noha egyébként is egyre jellemzőbb, hogy számos fiatal sokkal később hagyja el a szülői házat, mint régebben, az Egyesült Államokban a napjainkban a legmagasabb az otthon élő, 18-29 éves korosztály aránya.

https://www.instagram.com/p/CHv4RiRnY0R/

Bár egészségügyi vonatkozásban kevésbé kell tartaniuk a koronavírustól, a járvány miatt bekövetkezett recesszió érzékenyebben érinti a diákokat és a fiatal munkavállalókat, mint más csoportokat. A válság emellett felerősítette az őket érintő korábbi problémákat is, beleértve az alacsony béreket, a stagnáló munkaerőpiacot és a diákhitelek növekvő mennyiségét.

A Financial Times globális, mintegy 800, 16 és 30 év közötti fiatal bevonásával készült felméréséből kiderül, hogy ezek a nehézségek egyre növekvő ellenszenvet generálnak az idősebb generációk felé, amelyek egyrészt sokkal jobban boldogulnak, másrészt nagyobb politikai befolyással rendelkeznek.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Financial Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Financial Times / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »