Kényszerűségből, de egyre népszerűbb a mamahotel

Noha egyébként is egyre jellemzőbb, hogy számos fiatal sokkal később hagyja el a szülői házat, mint régebben, az Egyesült Államokban a napjainkban a legmagasabb az otthon élő, 18-29 éves korosztály aránya.

Bár egészségügyi vonatkozásban kevésbé kell tartaniuk a koronavírustól, a járvány miatt bekövetkezett recesszió érzékenyebben érinti a diákokat és a fiatal munkavállalókat, mint más csoportokat. A válság emellett felerősítette az őket érintő korábbi problémákat is, beleértve az alacsony béreket, a stagnáló munkaerőpiacot és a diákhitelek növekvő mennyiségét.

A Financial Times globális, mintegy 800, 16 és 30 év közötti fiatal bevonásával készült felméréséből kiderül, hogy ezek a nehézségek egyre növekvő ellenszenvet generálnak az idősebb generációk felé, amelyek egyrészt sokkal jobban boldogulnak, másrészt nagyobb politikai befolyással rendelkeznek.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Financial Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Financial Times / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »