Újra felszállhatnak a problémás Boeing-ek

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) – 20 hónapos eltiltás után – szerdán engedélyezte a Boeing 737 Max repülőgépek újbóli üzembe helyezését. A lépés fordulópontot jelent a repülőgép-óriás lassan két éve húzódó kálváriájában.

Az FAA közleménye szerint a gyártó sikeresen kiküszöbölte a problémákat, javította a hiányosságokat, illetve a személyzet is megkapta a megfelelő továbbképzést, ezért a gépek a továbbiakban biztonságosnak tekinthetők.

A repülési tilalom vége lehetőséget ad a Boeing-nek arra, hogy leszállítsa az általa gyártott, nagyjából 450 darab Max gépet, amelyeket mindeddig nem tudott átadni az ügyfeleinek, miután a szabályozók 2019 márciusában arra utasították a légitársaságokat, hogy állítsák le a 737 Max-ok működtetését.

A társaság részvényeinek értéke 6 százalékkal emelkedett a jó hírre.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »