Szlovéniában teljes gyülekezési tilalmat vezettek be

A szlovén kormány rendelete szerint péntektől két hétig teljes gyülekezési tilalom lép életbe Szlovéniában – írta a helyi sajtó.

Minden összejövetel tilos, kivéve, ha családtagok vagy egy háztartásban élő emberek gyűlnek össze. Házasodni csak minisztériumi engedéllyel lehet, fogadást azonban nem lehet tartani az esküvői ceremónia után. Csütörtökig a csoportosulások maximális létszáma hat fő volt.

A kormány azzal magyarázta a drasztikus szigorításokat, hogy a korábbi, a járvány megfékezését célzó intézkedések csak részben hoztak eredményt.

Az országban marad az éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom, és továbbra is mindenütt kötelező a szájmaszk viselése. Zárva maradnak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik, valamint a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek, a szállodák és az ipari szolgáltatók sem nyithatnak ki.

A kabinet által pénteken közzétett adatok szerint a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 1508-cal 52 378-ra nőtt. 38 beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 724-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1199-en vannak kórházban, közülük 199-et ápolnak intenzív osztályon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »