Újabb korlátozásokon gondolkodnak a nyugat-balkáni országok

A nyugat-balkáni országokban csütörtökre meghaladta a 150 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, az országok újabb korlátozásokon gondolkodnak.

Az észak-macedón parlament szerda este elfogadta el a fertőzésvédelmi törvény módosítását, amely szerint zárt és szabad téren is kötelező a maszkviselés, és a jogszabály megsértéséért 20 eurós pénzbüntetés róható ki.

A szerb államfő bejelentette, hogy egyelőre nem lesznek újabb korlátozások, ám sokkal szigorúbban fogják ellenőrizni és szankcionálni a meglévő intézkedések betartását.

A Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – szerdáról csütörtökre 4366-tal nőtt az igazolt fertőzöttek és 66-tal a halálos áldozatok száma. Az érintett térségben a koronavírus-járvány kezdete óta 151 647 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, és a kór szövődményeibe 3887-en haltak bele.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »