Az USA-ban engedélyezték a Remdesivirt a koronavírus kezelésére

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) hivatalosan is jóváhagyta a Remdesivir nevű készítmény alkalmazását a Covid-19 betegség kezelésére.

Az FDA csütörtökön formálisan engedélyezte, hogy a Gilead Sciences gyógyszerét a koronavírus kezelésére használják. Noha az ügynökség még májusban sürgősségi engedélyt adott ki a készítmény számára, lehetővé téve az orvosoknak, hogy a kórházban ápolt betegeknél alkalmazzák, mindeddig nem volt hivatalos döntés az ügyben.

Az intravénás gyógyszer bizonyítottan lerövidítette néhány Covid-19-beteg felépülési idejét, és ez volt az egyik olyan szer, amelyet Donald Trump elnök kezelésére is használtak, aki a hónap elején kapta el a koronavírust. A Remdesivir egyébként nem egy új találmány – néhány évvel ezelőtt az Ebola kezelésére használták és emiatt tudjuk, hogy biztonságosan használható.

A gyógyszert 12 éves kor felett, kórházi kezelést igénylő Covid-19-betegek esetén fogják használni – közölte a Gilead, hozzátéve, hogy a gyógyszert csak egészségügyi intézményben, kórházi körülmények között szabad beadni.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »