Idén már 43 légitársaság ment csődbe és még nem látni az alagút végét

Bár a nagylelkű kormányzati támogatások megakadályozták, hogy egyes légitársaságok csődbe menjenek, idén eddig így is csaknem annyi légicég szüntette be a tevékenységét a koronavírus-járvány következtében, mint tavaly egész évben.

A Cirium utazási adatokkal foglalkozó cég megállapította, hogy idén január óta már 43 kereskedelmi légitársaság ment csődbe, szemben a 2019-es 46-tal, illetve a 2018 egészében mért 56 ⁠céggel.

“Kormányzati beavatkozás és támogatás nélkül az ágazatnak csődhullámmal kellett volna szembenéznie a válság első hat hónapjában; ehelyett azonban viszonylag kezelhető számú összeomlást láttunk” – fogalmazott Brendan Sobie, a Sobie Aviation független elemzője.

A légiipar azonban nem lélegezthet fel; a szakértő elmondása szerint sok légitársaság már a pandémiát megelőzően is küszködött, és bár a kormányzati segítség miatt most “nagyobb esélyük van a túlélésre”, 2020 hátralévő részében “továbbra sem biztatóak” a kilátások.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »