Ezer felett a napi új fertőzések száma Csehországban

A cseh egészségügyi minisztérium szerda reggeli kimutatása szerint kedden 1164 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki az országban, ami 366-al több az eddigi legmagasabb, pénteki napi esetszámnál.

Rekordmagas az aktív igazolt fertőzöttek száma is: a minisztérium 9272 fertőzöttről tud. A kórházakban jelenleg 234 személyt kezelnek Covid-19-betegséggel, akik közül 62 személy lélegeztetőgépen van. Legutóbb április végén volt ennyi súlyos beteg. Az elhunytak száma 441. Március elsejétől – amikor az első fertőzöttet regisztrálták – a mai napig 29 877 ember fertőződött meg, közülük több mint 20 ezren már meggyógyultak.

A napi új esetek száma szeptember elseje óta rohamosan emelkedik, gyorsabban, mint tavasszal. A CTK hírügynökség szerint az Európai Unióban jelenleg csak Spanyolországban, Franciaországban, Horvátországban, Romániában és Máltán rosszabb a helyzet, mint Csehországban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) prágai irodája keddi nyilatkozatában nyugtalanítónak nevezte a helyzet alakulását. Andrej Babis kormányfő élesen bírálta és visszautasította a szervezet közleményét.

A koronavírus-járvány alakulása lesz az egyik legfőbb témája az úgynevezett slavkovi hármas – tehát a cseh, a szlovák és az osztrák kormányfő – szerda délutáni bécsi találkozójának. A slavkovi hármast 2015-ben alakították meg a három ország szorosabb együttműködése céljából.

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »