Egyre több gyerek éhezik az USA-ban

Nehéz elhinni, hogy az amerikai törvényhozók – bármilyen politikai beállítottságúak is legyenek – nyugodt szívvel hagynák, hogy gyermekek milliói éhezzenek. Most, a koronavírus-járvány idején mégis ez történik, és ha a kongresszus nem cselekszik gyorsan, a probléma hamarosan súlyosbodni fog.

2018-ban mintegy 2,5 millió gyermek élt olyan háztartásban az Egyesült Államokban, amelyek arról számoltak be, hogy nem tudnak elegendő ételt biztosítani számukra. A Covid-19-válság miatt azonban a helyzet egyre rosszabbodik.

A legsúlyosabban a fekete és a spanyol családok érintettek: közülük 31, illetve 27 százalék adta azt a választ, hogy nem tudja biztosítani a rendes napi étkezést a gyermekei számára. 

A Bloomberg újságírója javasol egy megoldást: “Ambiciózus elkötelezettségre van szükség az élelmezésbiztonság tekintetében. A kongresszusnak át kellene alakítania a kiegészítő táplálkozási programot, hogy megfelelő mennyiségű ételt tudjon biztosítani mindenki számára, akinek szüksége van rá. Emellett recesszió idején automatikusan növelni kellene a segélyeket.”

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Bloomberg oldalán.

Tovább olvasom →

Forrás: Bloomberg / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »