Jó dolog a maszk, ha nem egyszer használatos

Az amerikai óceánvédő civil szervezet, az Ocean Conservancy statisztikái szerint havonta mintegy 129 milliárd eldobható maszkot és 65 milliárd pár gumikesztyűt „fogyasztunk” el a koronavírus-járvány következtében. A gond csak az, hogy ezek nem újrahasznosíthatóak.

A Világbank 2018-as tanulmánya szerint már így is rengeteg műanyagszemetet termelünk: 242 millió tonnát évente. A legtöbb eldobható maszk polipropilénből készül, amit nem lehet újrahasznosítani. Ha mondjuk csak a briteket vesszük – tegyük fel, hogy mindenki egy maszkot használ el naponta – az már önmagában 124 000 tonna műanyag hulladékkal fogja növelni az egyébként is aggasztó mennyiséget.

A megoldást a mosható maszkok jelenthetik, amelyek amellett, hogy környezetvédelmi szempontból előnyösebbek, lehetőséget kínálnak a kiskereskedelmi divatcégeknek is a fellendülésre a hónapokig tartó lezárások után.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Financial Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

https://www.instagram.com/p/CDcF7wjJb9V/

Forrás: Financial Times / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »