Koronavírus: ötvenezer felett a fertőzöttek száma Romániában

Romániában csaknem 1300 embernél mutatták ki az utóbbi egy napban a koronavírust, ezzel meghaladta az ötvenezret a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs pénteki jelentése szerint újabb 1295 fertőzöttet diagnosztizáltak és minden korábbinál több, 39 koronavírusos beteg vesztette életét. Ezzel 2343-ra emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma, a nyilvántartott aktív fertőzötteké pedig már meghaladta a 21 500-at. Közülük 7456-an vannak kórházban, 409-en pedig intenzív terápiára szorulnak.

Az egészségügyi miniszter csütörtöki közlése szerint országos szinten 840 intenzív terápiás hely áll a koronavírusos betegek rendelkezésére. Bukarestben és több más nagyvárosban azonban már helyhiány van a kórházak intenzív terápiás részlegein, ezért a súlyos betegeket több helyütt próbálják átszállítani a szabad kapacitással rendelkező kórházakba.

Miután a kormány a helyi hatóságokra bízta a járvány terjedésének megfékezését célzó újabb korlátozások bevezetését, eddig kilenc megyében döntött úgy a helyi járványügyi operatív törzs, hogy a kültéri zsúfolt helyeken is kötelező a védőmaszk viselése, és korlátozzák a vendéglátóhelyek nyitvatartását.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »