Ausztrália tárt karokkal várja a szakképzett, tehetséges hongkongiakat

Ausztrália nagyon szívesen fogadja a hongkongi hallgatókat és a „rendkívül tehetséges” embereket, akik ezáltal hozzájárulnak majd az ország gazdaságának helyreállításához – közölte egy ausztrál miniszter a héten a CNBC-nek adott interjúban.

Canberra a múlt héten jelentette be, hogy segítséget fog nyújtani azoknak az embereknek, akik el akarnak költözni Hongkongból az új nemzetbiztonsági törvény június 30-ai életbe lépése után. Tajvan és az Egyesült Királyság egyébként szintén hasonló bejelentést tettek.

„Ausztrália bevándorló nemzet, folyamatosan keressük és örömmel várjuk a tehetséges embereket a világ minden tájáról” – mondta Alan Tudge lakosságért, városokért és városi infrastruktúráért felelős miniszter kedden.

Az ország a múlt héten közölte azt is, hogy „a képzett és diplomás vízumtulajdonosok” vízumát öt évvel meghosszabbítják, ami pedig „egyenes út” az állandó tartózkodási engedélyhez.

A teljes cikk elérhető angol nyelven a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »