Ausztrália tárt karokkal várja a szakképzett, tehetséges hongkongiakat

Ausztrália nagyon szívesen fogadja a hongkongi hallgatókat és a „rendkívül tehetséges” embereket, akik ezáltal hozzájárulnak majd az ország gazdaságának helyreállításához – közölte egy ausztrál miniszter a héten a CNBC-nek adott interjúban.

Canberra a múlt héten jelentette be, hogy segítséget fog nyújtani azoknak az embereknek, akik el akarnak költözni Hongkongból az új nemzetbiztonsági törvény június 30-ai életbe lépése után. Tajvan és az Egyesült Királyság egyébként szintén hasonló bejelentést tettek.

„Ausztrália bevándorló nemzet, folyamatosan keressük és örömmel várjuk a tehetséges embereket a világ minden tájáról” – mondta Alan Tudge lakosságért, városokért és városi infrastruktúráért felelős miniszter kedden.

Az ország a múlt héten közölte azt is, hogy „a képzett és diplomás vízumtulajdonosok” vízumát öt évvel meghosszabbítják, ami pedig „egyenes út” az állandó tartózkodási engedélyhez.

A teljes cikk elérhető angol nyelven a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »