A járvány az élelmiszerárakat is jelentősen feltornázta

Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint a boltban vásárolt élelmiszerek szezonálisan kiigazított árai 2,6 százalékkal emelkedtek áprilisban az egy hónappal korábbihoz képest. Ez a legnagyobb havi növekedés 1974 óta.

A szembeötlő változás elsősorban a húsárak emelkedésének köszönhető, lévén a koronavírus-járvány miatt számos húscsomagoló üzem kényszerült a munka szüneteltetésére, ami készlethiányhoz vezetett, ez pedig feltornázta az árakat.

https://www.instagram.com/p/CBd0VNCAGCQ/

Ráadásul az élelmiszeripari vállalatok és a szupermarketek várhatóan további áremelésre kényszerülnek a megnövekedett munka- és szállítási költségek miatt.

Sok vállalatnak ugyanis új berendezéseket kell vásárolnia, valamint át kell alakítania a gyárait és áruházait annak érdekében, hogy az ott dolgozók és a vásárlók biztonságban legyenek a vírustól. Ezen változtatások egy része pedig olyan plusz költségeket teremt, amelyek a vásárlókon “csapódnak le”.

Ahogy az árak emelkednek, egyre több vásárló fordul az olcsóbb élelmiszerek, a generikus márkák és a diszkontáruházak felé, a kiskereskedők pedig kétségbeesetten próbálják visszacsábítani őket.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a The Wall Street Journal oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: The Wall Street Journal / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »