Romániában terjeszkedik a Wizz Air

A Wizz Air diszkont légitársaság újabb légi bázist nyit ősztől Románia keleti részén, Bákóban (Bacau), amely a vállalat hetedik romániai telephelye lesz – közölte kedden a cég.

A Wizz Air október 29-től két Airbus A320 repülőgéppel látja el a bákói légi bázist, ahonnan 12 útvonalon hat országba fognak járatokat működtetni. A társaságnak a szintén kelet-romániai Jászvásáron (Iasi) is van egy bázisa, a bákói a 31. telephelye lesz.

Az új bázis létrehozásával 70 új munkahely létesül. Bákóból olaszországi, ciprusi, nagy-britanniai, németországi, dániai és belgiumi városokba lehet majd utazni. A Wizz Air Románia keleti részén, Moldvában három helyszínen fog működtetni járatokat, hiszen Jászvásár mellett Suceaván is elérhetők a társaság szolgáltatásai, így az őszi bővítés után ezt a történelmi régiót összesen 37 útvonalon kötik össze különböző európai célpontokkal.

A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb légitársasága, amely március 31-ig 121 repülőgéppel 40 millió utast szolgált ki. A légitársaság piacvezető Romániában, 2018-ban 8,3 millió utast szállítottak a romániai járataikon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »