Romániában terjeszkedik a Wizz Air

A Wizz Air diszkont légitársaság újabb légi bázist nyit ősztől Románia keleti részén, Bákóban (Bacau), amely a vállalat hetedik romániai telephelye lesz – közölte kedden a cég.

A Wizz Air október 29-től két Airbus A320 repülőgéppel látja el a bákói légi bázist, ahonnan 12 útvonalon hat országba fognak járatokat működtetni. A társaságnak a szintén kelet-romániai Jászvásáron (Iasi) is van egy bázisa, a bákói a 31. telephelye lesz.

Az új bázis létrehozásával 70 új munkahely létesül. Bákóból olaszországi, ciprusi, nagy-britanniai, németországi, dániai és belgiumi városokba lehet majd utazni. A Wizz Air Románia keleti részén, Moldvában három helyszínen fog működtetni járatokat, hiszen Jászvásár mellett Suceaván is elérhetők a társaság szolgáltatásai, így az őszi bővítés után ezt a történelmi régiót összesen 37 útvonalon kötik össze különböző európai célpontokkal.

A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb légitársasága, amely március 31-ig 121 repülőgéppel 40 millió utast szolgált ki. A légitársaság piacvezető Romániában, 2018-ban 8,3 millió utast szállítottak a romániai járataikon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »