Koronavírus/turizmus: elindult az EU tájékoztató honlapja

Elindult az Európai Unió új, hivatalos információs weboldala, amely meghatározza, hová lehet utazni Európán belül, hogyan lehet odajutni, illetve milyen koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások vannak érvényben az adott területen.

Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy már él a Re-open EU nevezetű honlap, amely naprakész információkat szolgáltat a régióban található országok utazási korlátozásairól. A cél az idegenforgalom fellendítése – amely számos EU-tagállam számára kulcsfontosságú a gazdaság újraindítása szempontjából – egy olyan időszakban, amikor az iparág súlyos bizonytalanságokkal küzd a világjárvány következményei miatt.

Az új platform “könnyű hozzáférést biztosít az utazók számára azon információkhoz, amelyek segítenek nekik magabiztosan felkészülni a nyaralásra, valamint arra, hogy biztonságban legyenek az utazás során” – fogalmazott Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos.

A honlapon található információk rendszeresen frissülnek, és a jobb használhatóság érdekében 24 nyelven elérhetők. Amint kiválasztjuk az úticélt, megjelenik egy térkép, amely megmutatja, hogy milyen biztonsági intézkedések vannak érvényben az adott országban, illetve egyéb gyakorlati információkkal is ellátják az utazni vágyókat.

A honlap ITT ÉRHETŐ EL.

Forrás: CNBC

Friss hírek