Az antitest-vizsgálatok alapján New York ötöde már túl van a fertőzésen

Bár a koronavírussal kapcsolatosan elvégzett antitest-vizsgálatok még nem teljesen megbízhatóak, azért adnak némi képet arról, hogy mennyire terjedt el a fertőzés egyes területeken.

Az alábbi grafikonon kék vonal jelzi a teljes lakosság arányára vetítve jelentett, tesztekkel igazolt fertőzöttek számát, a piros vonal pedig a pozitív antitest-vizsgálatok arányát mutatja. Az eltérés minden esetben hatalmas, ami azt jelzi, hogy rengetegen estek át úgy a fertőzésen az antitest-vizsgálat előtt úgy, hogy a hivatalos statisztikákba nem kerültek be.

Ennek a magyarázata az lehet, hogy a fertőzöttek túlnyomó része teljesen tünetmentesen (nem is tudtak róla, hogy fertőzöttek) vagy enyhe tünetekkel jutottak túl a betegségen, így nem kerültek az egészségügyi hatóságok látóterébe.

New York City esetében az antitest-vizsgálatok 20% feletti arányban mutattak pozitív eredményt, azaz a teljes lakosság több mint ötödét már elérte a vírus valamilyen formában.

https://www.instagram.com/p/B_5BKW-HkiC/

Forrás: The Economist / Instagram

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »