Június közepéig zárva maradnak az EU külső határai

Az Európai Bizottság pénteken úgy döntött, arra kéri a tagállamokat, hogy újabb 30 nappal, június közepéig hosszabbítsák meg a március közepén bevezetett korlátozó intézkedést, miszerint a létfontosságú utazások kivételével zárva tartják az unió külső határait.

A márciusi lépés részben azt a célt szolgálta volna, hogy az EU-n belül ne kelljen lezárni a határokat – de ma már kijelenthetjük, hogy ezt nem sikerült elkerülni.

Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa pénteken úgy nyilatkozott, hogy először a belső határellenőrzéseket kell fokozatosan felszámolni és az unión belüli szabad mozgást kell biztosítani, ezután lehet csak szó az unión kívülről, nem létfontosságú céllal érkező utasok beengedéséről.

Az utazási korlátozás, valamint annak meghosszabbítására vonatkozó felhívás összesen 30 országra, a schengeni övezet valamennyi országára, valamint a négy schengeni társult államra, Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra vonatkozik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »