A kultúra is nagyon megszenvedi a járvány hatásait

Közösségi finanszírozás útján próbálja összegyűjteni a fennmaradásához szükséges 50 ezer fontot egy 130 éves angliai művészeti múzeum, amely csaknem egy hónappal ezelőtt zárta be a kapuit a járványügyi korlátozások miatt – írja a BBC News.

A délnyugat-angliai Bath első közmúzeuma, a The Holburne Museum március 18-a óta nem fogad látogatókat. A műemlék épület nem kap állami támogatást. A múzeum igazgatója, Chris Stephens szerint az adományokat leszámítva a bezárás óta minden – egyebek között a jegyeladásból és a rendezvényekből származó – bevételétől elesett az intézmény.

https://www.instagram.com/p/B-pt_pMDyDX/

A több mint négyezer festménynek és porcelán tárgynak otthont adó múzeumnak csupán néhány hétre elegendő megtakarítása maradt, ezért döntöttek a közösségi finanszírozás mellett.

Az intézménynek hétfő délelőttig több mint 32 ezer fontot sikerült összegyűjtenie.

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »