Siralmas utasszámokat közölt a United Airlines

A United Airlines szerdán bejelentette, hogy májusi járatainak 90%-át törölte és júniusban is hasonló mértékű csökkentés várható, mivel a koronavírus-járvány miatt az utazási kereslet gyakorlatilag nullára csökkent és rövidtávon nem látszanak az esetleges javulás jelei sem.

Ha ez így önmagában nem lenne elég, közölték azt is, hogy április első két hetében milyen utasszámot regisztráltak: kevesebb, mint 200.000 ember repült a légitársasággal. Ez mintegy 97%-os csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor több mint 6 millió volt az utasok száma.

Forrás: United Airlines

Májust nézve sem túl bizakodó a vezetőség, arra számítanak, hogy egész májusban kisebb lesz az utasszám, mint tavaly egyetlen napon. Mivel a cég 5 milliárd dolláros állami támogatást igényelt, ezért 2020. szeptember 30-ig nem bocsáthatnak el embereket, csak önkéntes fizetés nélküli szabadságra küldhetik a munkavállalókat, de már most jelezték, hogy szeptember 30. után elbocsátások lesznek.

Jelenleg 20.000 ember van fizetés nélküli szabadságon, kérdés, hogy közülük mennyien kapnak fizetést szeptember után.

A teljes cikk a Reuters oldalán olvasható.

Forrás: Reuters

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »