Segítség nélkül tényleg csőd vár a légitársaságokra

Határozott és erős kormányzati támogatásra van szüksége a légitársaságoknak, különben a legtöbb cég pár hónapon belül csődbe megy – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) keddi videokonferenciáján.

Alexandre de Juniac, a montreali székhelyű, 300 légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy kivételes intézkedéseket kértek a kormányoktól: a repülőtéri, az átrepülési díjak és az adók csökkentését, hitelek és garanciák biztosítását, valamint az uniós kártérítésről szóló 261-es irányelv enyhítését.

Hangsúlyozta: a légiközlekedés nagyon kemény válsággal néz szembe, azonnal cselekedni kell, mert a gazdaságot és a gazdasági fellendülést nagyban támogatják a légitársaságok.

https://www.instagram.com/p/B90zSuCBeUz/

A CAPA légiközlekedési tudásközpont hétfőn azt írta: pár hónapon belül a légitársaságok jelentős része becsődőlhet. Ezzel kapcsolatban  Brian Pierce, az IATA vezető közgazdásza azt mondta, hogy az év elején a légitársaságoknak átlagosan két hónapra elegendő szabad készpénzállományuk volt, így valós az esélye annak, hogy májusra a legtöbb cég csődbe megy, ha nem kapnak segítséget. Mint mondta, ez nemcsak a légiközlekedési iparágban, de a gazdaság minden részében elbocsátási hullámhoz vezetne.

Hozzátette: felméréseik szerint a légitársaságok 75 százalékának két hónapra elegendő likvid tartaléka van, és az nem sokat javít a helyzeten, hogy az elmúlt években jelentős mértékű nyereséget könyveltek el a cégek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »