Ukrajna is lezárja a határait

Ukrajna lezárja határait minden külföldi előtt március 15-29. között, a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésül – jelentette be pénteken Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a testület ülését követő sajtótájékoztatón.

A tisztségviselő az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint kijelentette, hogy az összes külföldön tartózkodó ukrán állampolgár viszont ez idő alatt is visszatérhet Ukrajnába. Hozzátette, hogy a két hét leteltével újabb ülést tart a testület, és a világméretű járvány akkori helyzetétől függően felülvizsgálják a döntést.

Ukrajna ezen felül március 17-től két hétre, azaz március végéig teljesen leállítja a légi utasszállítást is. Ezt Dmitro Razumkov házelnök mondta a NewsOne ukrán hírtelevízió péntek esti műsorában. Az infrastrukturális minisztérium sajtószolgálata az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint arról tájékoztatott, hogy a külföldiek beutazására vonatkozó korlátozás nem vonatkozik a nemzetközi áruszállításra, az továbbra sem áll le.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ukrajnában eddig három emberről állapították meg, hogy koronavírussal fertőződött meg. Pénteken az egyik fertőzött, egy 71 éves nő, akit előző nap szállítottak kórházba a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében, belehalt a betegségbe. Eddig ő az első halálos áldozata a Covid-19 betegségnek a kelet-európai országban.

Ukrajnában csütörtöktől április 3-ig országos karantén van életben, ami azt jelenti, hogy bezárt valamennyi oktatási intézmény, valamint korlátozták a tömegrendezvényeket. Megtiltottak miden olyan rendezvényt – kulturális és sporteseményeket, koncerteket, színházi előadásokat, filmvetítéseket és mindenféle más programot beleértve -, amelyen kétszáz vagy annál több ember lenne jelen. A fővárosban, Kijevben hatvanfősnél nagyobb rendezvény már nem tartható meg.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »