Lemond a német CDU elnöke

Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn bejelentette távozását pártvezetői tisztségéből – jelentették német hírportálok.

CDU-s körökből származó értesülések szerint Annegret Kramp-Karrenbauer Berlinben a párt vezetőségi ülésén elmondta, hogy nem kíván a CDU kancellárjelöltjeként indulni a következő – 2021 őszére tervezett – szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson.

Tervei szerint vezetésével az idén nyáron megszervezik a kancellárjelölt kiválasztási folyamatát, és a munka végeztével távozik a pártelnöki tisztségből, a szövetségi kormányban betöltött védelmi miniszteri tisztségét azonban megtartja.

A politikust 2018 decemberében választották meg a CDU elnökének; Angela Merkel kancellárt követte a tisztségben. Pártelnöki tevékenysége idején a CDU választói támogatottsága nem erősödött. Személyes népszerűsége megválasztása óta alacsony, nem sikerült a választók számottevő részét meggyőznie arról, hogy megfelelő kancellárjelölt, illetve kancellár lehet belőle.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »